in het kamp van oranje

De weersverwachting voor vandaag in Bern is goed. Het Zwitserse weerinstituut voorspelt dat het tijdens het duel van Oranje met Italië in Bern overwegend droog zal zijn, met temperaturen tot 23 graden.

Iets meer dan vijftig interlands speelde Rafael van der Vaart (25) inmiddels en hij maakte al twee ‘grote’ toernooien mee. „Het moet nu maar eens mijn toernooi worden”, vindt de aanvallende middenvelder. Aan het EK van 2004 en het WK van 2006 bewaart hij geen al te positieve herinneringen. Altijd was er wat. „Nu heb ik het gevoel dat het beter zal gaan. Alles lijkt te kloppen. Ik voel me fit, heb een goed seizoen achter de rug en ben ik hier met vertrouwen naartoe gekomen.”

Ze zijn op de Oranjecamping in Interlaken om de Oranjesupporters te helpen. De hele dag vervangen vijf monteurs van Bovag accu’s en banden. Gisteren wilde een van hen laten zien dat een grote oranje negentonner ook wel een stukje door de Thunersee kon rijden. De monteur reed de grote truck met veel bravoure steeds verder het meer in, totdat de motor afsloeg en het voertuig vastliep in het slib. Een takelwagen trok het voertuig na een paar uur uit het water. De stunt kan voor Bovag vervelend uitpakken. „Dit is Zwitserland, dit hele meer wordt nu gereinigd. De diesel van deze vrachtwagen moet echt uit het water. En dan heb je het al vlug over 100.000 Zwitserse francs. Dat is ruim 65.000 euro, toch? Dat is een duur grapje”, aldus een Zwitser.

Bonnie St. Claire treedt vandaag in Bern op tijdens het feest van de supportersvereniging Oranje. De 58-jarige Nederlandse zangeres verzorgt in de middag twee optredens. Het feest in het centrum van Bern duurt van 9.00 tot 17.00 uur. Daarna vertrekken de supporters naar het stadion.