Hevige brand in binnenstad Utrecht

Hevige brand in binnenstad Utrecht Utrecht, 9 juni. Naar schatting twaalf mensen zijn zaterdag hun woning kwijtgeraakt bij een brand in de Utrechtse binnenstad, aldus de lokale brandweer. Het vuur ontstond in een kringloopwinkel aan de Oudegracht en legde twee panden in de as. Vijf andere huizen liepen rook- en waterschade op. In de getroffen panden bevonden zich veel studentenwoningen. Er zijn geen gewonden. De oorzaak is onbekend. Bij het blussen zette de brandweer zo’n honderd man in. De hevigheid van het vuur, vermoedelijk veroorzaakt door het vele brandbare materiaal in de kringloopwinkel, maakte de brand aanvankelijk moeilijk te bestrijden. Een deel van de Oudegracht werd afgezet. De zwarte rookpluim boven het Museumkwartier was in heel Utrecht te zien. Het nabijgelegen poppodium Tivoli gelastte zaterdagavond een concert af om als opvanglocatie te fungeren voor ongeveer dertig mensen. Over de materiële schade is nog niets bekend. Foto FBF Utrecht - Op de Oudegracht in Utrecht is even voor zes uur een zeer grote brand uitgebroken in een kringloopwinkel nabij de Kleine Catacombe. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Volgens ooggetuige ter plaatse gaat de brand gepaard met grote zwarte rookwolken die goed te zien is boven de stad van Utrecht. De politie is in grote getale aanwezig om nieuwsgierige op afstand te houden. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brandweer grip 1 (opschaling groot incident) heeft afgegeven. De brandweer kan vanwege de enorme vuurbelasting het pand moeilijk betreden. De brandweer vermoed dat in het winkelpand grote hoeveelheden goederen waaronder textiel liggen opgeslagen. Om de brand te blussen heeft de brandweer bovenramen kapotgeslagen. Rond zeven uur is de brand overgeslagen naar een nevenstaand grachtenperceel. Ook hier slaan de vlammen inmiddels uit het dak. Het gaat volgens onze redacteur ter plaatse om een studentenpand. Niemand is meer in de woning aanwezig. Een politiehelikopter hangt boven de stad en maakt beelden van de brand die de brandweer vervolgens kan gebruiken. Het is op dit moment niet bekend of er nog mensen in het pand aanwezig zijn. Buurtbewoners is gevraagd ramen en deuren dicht te houden. Burgemeester Aleid Wolfsen is inmiddels op de plek van de brand aangekomen. Hij laat zich informeren. Rond kwart over zeven is politie en brandweer preventief begonnen met het ontruimen van een onbekend aantal woningen. De mensen worden opgevangen in popcentrum Tivoli. ------------------------------------------------ Niet voor publicatie Bronvermelding verlicht: fbf.nl en fotograaf Teksten bij foto copyright BlikopNieuws.nl Let op! Gevolgen bij plaatsing van FBF foto's en teksten zijn op eigen aansprakelijkheid. De Bruinlaan 26 1427 AH Amstelhoek Mail: fotografie@fbf.nl, info@blikopnieuws.nl Contact : Frank van den Berg 06-53339633 Erwin Hermanns: 0615042208. Bij gebruik hanteren wij NVF tarief FBF.NL Fotografie