Flinke afkoeling

Op veel plaatsen blijft het vandaag en morgen droog en zonnig, maar vanaf woensdag overheerst de bewolking, neemt de wind toe en komt de temperatuur bijna niet meer boven de 20 graden uit.

Het was vandaag vrijwel wolkeloos en ook vanavond en vannacht blijft het overal helder. Uiteindelijk daalt de temperatuur tot een graad of 11 in het noordoosten en 14 graden aan de kust. De wind gaat liggen, waardoor er een paar mistbanken kunnen ontstaan.

Morgenvroeg begint de dag op veel plaatsen zonnig. In de loop van de dag neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe, maar de zon zal zich af en toe nog wel laten zien. In het zuiden van het land blijft de zon het langst schijnen. De noordwestenwind trekt iets aan en is matig in het binnenland tot soms vrij krachtig aan de noordwestkust.

In het midden en zuiden wordt het met 23 tot 26 graden behoorlijk warm. Aan de kust en in het noorden blijft het kwik steken bij waarden tussen 18 en 22 graden.

Vanaf woensdag overheerst de bewolking en in het noorden ontstaan hieruit enkele buien. Op andere plaatsen blijft het meest droog. Dit zorgt ervoor dat de maximumtemperatuur een flink stuk lager uitkomt. Alleen in Limburg wordt 20 graden gehaald. Op andere plaatsen wordt het 17 of 18 graden. Met een matige tot vrij krachtige noordwestenwind blijft het stevig waaien. Na woensdag in het hele land regen, meer wind en lagere temperaturen.