Film van de dag

Leonardo di Caprio speelt de obsessieve miljardair, uitvinder en vliegenier Howard Hughes in The aviator van regisseur Martin Scorsese. scene uit de film "The Aviator" Leonardo DiCaprio

The Aviator. Het eerste uur van Martin Scorsese’s The Aviator gaat over de getroubleerde productie van ‘Hell’s Angels’, de debuutfilm van Howard Hughes, uitvinder, vliegenier, miljardair, rokkenjager en kluizenaar. Hughes had veel geld uit een erfenis en beschikte over een gigantisch aantal vliegtuigen die de gevechtsscènes realistisch moesten maken. De opnames waren een lang en kostbaar project. Toen de film eindelijk klaar was, was de geluidsfilm al niet meer weg te denken uit Hollywood. Hughes besluit Hell’s Angels opnieuw te draaien, nu als geluidsfilm. In 1930 ging de film, die een van de duurste films aller tijden was, eindelijk in première. Scorsese verfilmde met veel schwung de opkomst en ondergang van de obsessieve Hughes, wiens leven parallel loopt met de geschiedenis van Amerika, van droom naar verloren onschuld. (Martin Scorsese, 2004, VS/D), SBS 6, 20.30-0.10u.André Waardenburg

    • André Waardenburg