EK: hooligans opgepakt

De Oostenrijkse politie heeft gisteren in de binnenstad van Klagenfurt ongeveer honderd Duitse hooligans aangehouden.

Zij probeerden voorafgaand aan de EK-wedstrijd van Duitsland-Polen (2-0) Poolse supporters te provoceren met rechts-radicale en antisemitische leuzen. De politie pakte zaterdag ook al zeventien Duitse supporters op. Daarvan zijn er negen al weer op vrije voeten. Uit angst voor ongeregeldheden had de politie ruim 2.500 agenten paraat. Ook werd de hulp van ‘spotters’ uit Polen en Duitsland ingeschakeld, politieagenten in burger die de gezichten van de relschoppers kennen.

Teleurgestelde Turkse voetbalfans reageerden zich zaterdag na de nederlaag tegen Portugal (0-2) in de Duitse stad Frankfurt af op de politie. Vanuit een groep van ongeveer tweehonderd mensen werden stenen en flessen gegooid naar de politie, die antwoordde met wapenstokken en pepperspray. Ongeveer 6.500 mensen hadden de wedstrijd op een groot beeldscherm in de stad gevolgd. (ANP)

Sport: pagina 12 en 13