Crèche op podium van Barroso

open dag_3.JPGDuizenden mensen bezochten afgelopen zaterdag de jaarlijkse open dag van de Europese instellingen in Brussel. Dat betekent: graaien wat je graaien kunt. De gebouwen rond het Schumanplein waren traditioneel gevuld met kraampjes die onbeperkt gratis pennen, posters en ballonnen uitdeelden. Mijn zoontje (6) verheugde zich er al weken op.

Maar ook heel wat volwassenen kwamen er op af. ,,U mag ook een vraag stellen”, probeerde een enkele EU-ambtenaar nog. De meesten van zijn collega’s deelden gewoon zo veel mogelijk europrop uit, want daar kwamen de mensen tenslotte voor. We zagen heel wat mensen lopen met paraplu’s onder hun arm van álle politieke fracties in het EP, plus het Sloveense voorzitterschap.

Op de foto het podium waar Commissie-voorzitter Barroso doorgaans met de groten der aarde voor de tv-camera’s verschijnt voor een ‘vip-corner’. Onherkenbaar deze zaterdag. Het podiumpje was voor de gelegenheid omgebouwd tot crèche.

    • Jeroen van der Kris