COC wil kapitaal clubgebouw verkopen

AMSTERDAM. De homobelangenorganisatie COC Nederland wil haar verenigingsgebouw aan de Rozenstraat in hartje Amsterdam verkopen. Deze week komen de regionale bestuurders bijeen om het voorstel te bespreken. De verkoop ligt gevoelig bij de achterban. Het pand is naar schatting miljoenen waard. Door middel van de verkoop wil het COC in Amsterdam een Roze Huis realiseren waar diverse homo-organisaties kunnen worden ondergebracht. Ook zou de komst van het eerste Homomuseum ter wereld een stap dichterbij komen. Voorzitter Frank van Dalen schat dat het COC op het moment een tekort heeft van een miljoen euro. De organisatie wil het gebouw verkopen aan ontwikkelingsmaatschappij NV Stadsgoed. Het is de bedoeling dat die het pand voor schappelijke prijzen gaat verhuren aan de diverse homo-organisaties en het museum. Van Dalen hoopt dat het museum over twee jaar zijn deuren kan openen.