3D tv, zonder gek brilletje

52 inch 3D tv van Philips

Over twee jaar kijken we de WK voetbal niet in HD, maar in 3D. Tenminste, als het aan Philips ligt. Hun nieuwe 52 inch driedimensionale scherm is autostereoscopisch. Dat wil zeggen dat je er naar kunt kijken zonder suf 3D-brilletje en toch het effect beleeft dat de penalty rechtstreeks de huiskamer in wordt geschoten. Helaas kan het scherm nog geen tweedimensionale tv-beelden vertonen. Het is meer een reclamegimmick.

Philips liet deze techniek al op de Consumer Electronics Show zien met een groot scherm dat uit negen losse panelen bestaat. Bill Gates himself kwam nog even bewonderend kijken, maar had net geen 150.000 dollar op zak om de 3D-muur mee te nemen. Misschien is deze 52 inch variant wel betaalbaar en houdt Bill geld over voor de nieuwe iPhone, die vanavond getoond wordt door zijn concurrent Steve Jobs. Daarover morgen meer.

Marc Hijink

Lees meer over de 3D tv op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink