Zomers weekeinde

In grote delen van het land is het vandaag weer zomers. Buiten Zeeland, waar de temperatuur nog wat gedrukt wordt door de bewolking, liggen de waarden dit weekeinde rond de zomerse 25 graden. Het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar is slechts 19 graden, dus het is flink warm!

De dag begint vandaag vrijwel overal zonnig, maar de bewolking boven het zuidwesten breidt zich toch weer wat uit richting Brabant en Zuid-Limburg. In die regio’s vallen dan ook nog enkele buien. In de middag ontstaan er in het hele land stapelwolken, waaruit lokaal een regen-, of heel misschien zelfs een onweersbui valt. Er staat in het binnenland weinig wind uit noord tot noordoost. Er wordt daarmee warme lucht aangevoerd; met flink wat zonuren loopt de temperatuur op de meeste plaatsen op naar waarden tussen 23 en 26 graden. Aan zee gaat de wind in de loop van de dag van zee waaien, waardoor het op de stranden een paar graden afkoelt. En in het overwegend bewolkte Zeeland wordt het opnieuw niet warmer dan rond 18 graden. Morgen wordt het met veel zon nog een graadje warmer.

Maandag blijft het zonnig en warm. Vanaf dinsdag draait de wind naar noordwest, waardoor er koelere lucht wordt aangevoerd en de temperatuur iets lager uitkomt, met vooral in het noorden een enkele bui.