Radio Voorkeur

Opera Live. Uitvoering in het Holland Festival uit het Muziektheater in Amsterdam van Saint François d’Assise (1983), opera van Olivier Messiaen. Residentie Orkest & Koor van De Nederlandse Opera o.l.v. Ingo Metzmacher. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Hoofdgast is Marcel Beekman die zijn debuut maakt als tenor bij De Nederlandse Opera in La Commedia van Louis Andriessen, gebaseerd op Dantes Divina Commedia. Verder een item over spoortuintjes, gefotografeerd door Gina Kranendonk. Radio 1, 19.04-20.00u.

Live vanuit het Bimhuis: David Kweksilber Big Band. Topmusici uit de moderne, klassieke en geïmproviseerde muziek spelen samen in deze speciaal voor het Holland Festival geformeerde bigband. Radio 6, 21.02-0.00u.

Chinese Vistas: Confucian Ways. Historicus Jonathan Spence vertelt over de Chinese denker Confucius. BBC 4, 23.15-24.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek praat met Richard Bottram, die een jaar lang marathons liep ter nagedachtenis aan zijn overleden verloofde. Radio 1, 0.04-01.00u.