Radio Voorkeur

Vroege vogels. Vandaag bestaat Vroege Vogels 30 jaar en als opmaat organiseert het programma een vossenjacht. Radio 1, 8.10-10.00u.

O.V.T. Het spoor terug. Nol Hermans, in zijn latere leven ambassadeur en hoofd van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, vertelt over de meest spraakmakende jaren in zijn leven als bestuursambtenaar op Nieuw-Guinea in de jaren vijftig. Radio 1, 11.25-12.07u.

The jazz connection. De Amerikaanse Jazzpianiste en componiste Mary-Lou Williams (1910-1981) is waarschijnlijk een van de meest invloedrijke vrouwen in de geschiedenis van de jazz. Zij schreef en componeerde o.a. voor Duke Ellington en Benny Goodman en begeleidde Charlie Parker, Dizzy Gillespie en Thelonious Monk. Radio 6, 16.00-17.00u.

Langs de lijn. Nabeschouwing en interviews na de wedstrijd Oostenrijk-Kroatië en liveflitsen van de wedstrijd Duitsland-Polen. Tevens nieuws over het Nederlands elftal, interviews met hoofdrolspelers, sfeerreportages uit de speelsteden en trainingskampen. Radio 1, 20.04-23.07u.