Paardenkathedraal werkt met Verlinde

De Utrechtse toneelgroep Paardenkathedraal gaat een toneelstuk maken samen met vrije producent V&V Producties van Albert Verlinde. De partners maken begin volgende jaar The Beauty Queen of Leenane, een zwarte kitchen sink komedie van Martin McDonagh, over een oude vrijster (Annick Boer) die nog bij haar moeder (Nelly Frijda) woont. Dit is de eerste samenwerking tussen een gesubsidieerde toneelgroep en een ongesubsidieerde producent, en een nieuw stadium in de voorschrijdend toenadering van die twee tot voor kort gescheiden werelden. De Paardenkathedraal hoopt door de samenwerking een groter publiek aan te boren, een langere landelijke tournee te kunnen maken en te leren van de marketingkunsten van Verlinde. V&V profiteert van het feit dat de Paardenkathedraal een eigen theater heeft waar stukken langere periodes kunnen spelen.