Onenigheid over zwarte acteurs

Clint Eastwood heeft in de Britse krant The Guardian verklaard dat zijn film Flags of Our Fathers (2006) historisch accuraat is. De regisseur/acteur deed dat na beschuldigingen van collega Spike Lee dat hij te weinig zwarte acteurs in zijn film zou hebben gebruikt. Eastwood houdt echter vast aan het feit dat er geen Afro-Amerikanen bij het hijsen van de vlag op het eiland Iwo Jima aanwezig waren. Dat moment betekende een ommekeer in de Tweede Wereldoorlog. ”Had ik hen toch in de film gebruikt, dan hadden ze gezegd: `die vent is gek geworden`.” De foto van Joe Rosenthal van Amerikaanse mariniers die de vlag hijsen, is wereldberoemd. Lee`s aankomende film, The Miracle of St. Anna, gaat in op de bijdrage van zwarte Amerikaanse troepen in Italië gedurende de Tweede Wereldoorlog.