Laten we een boekenfonds oprichten voor de politie

Na een koran met korting nu ook een gratis bijbel voor politieagenten van het korps Amsterdam-Amstelland (NRC Handelsblad, 29 mei). Wat denkt u van het idee om een rekeningnummer open te stellen voor donaties waarmee ook andere literatuur voor agenten kan worden aangeschaft? Ik stel voor om als eerste Die fröhliche Wissenschaft van Nietzsche aan te bieden. Er zijn immers ook nog andere dolle mensen die ervan overtuigd zijn dat God dood is. Verder is het verstandig om ter inspiratie ook enkele boeken te schenken aan de driehoek Openbaar Ministerie, korpsleiding en korpsbeheer. Het lijkt een tijd waarin de privacy van burgers ernstig op de proef wordt gesteld en gedachten van politieagenten door de staat van een religieus tintje worden voorzien. Om een beter begrip te krijgen voor deze stelling zijn Brave New World en 1984 een must.

    • Jan Puts Amsterdam