Kwaliteit leveren

Gert-Jan Nauta Foto Florèn van Olden Amsterdam 3-6-2008 Gert Jan Nauta voor de ondernemerspagina op zaterdag 7 juni. Foto Floren van Olden Olden, Floren van

‘Mijn overgrootvader begon in Leeuwarden met een naaimachinehandel. Die zaak is uitgegroeid tot een importbedrijf dat pneumatisch gereedschap aan groothandels levert. Omdat we handelden met Taiwan, ging ik in de jaren tachtig in Leiden Sinologie studeren. Daarna heb ik in Japan gewerkt om de oosterse cultuur nog beter te leren kennen. Door die studie en de buitenlandse praktijkervaring was ik goed voorbereid om in het familiebedrijf te gaan werken. Uiteindelijk is dat na 15 jaar misgegaan door private strubbelingen. Dan moet je iets anders gaan doen.

Een kennis van een vriend wist dat de eigenaar van Carl Denig met pensioen ging en zijn bedrijf wilde verkopen. Het ging om buitensportwinkels in Den Haag, Amsterdam en Nieuwegein. Toevallig ben ik een echte buitensporter. Elk najaar ga ik met vrienden lopen in Schotland. Dat is echt ruig, en dan slapen we in tentjes.

Ik weet dus wat voor broek en schoenen je moet hebben als je een rivier moet oversteken. Aan de naam Carl Denig had ik ook goede herinneringen. In mijn jeugd zeilde ik en aan boord hadden we slaapzakken van dat merk. Wat ik ook leuk vind is dat Carl Denig, net als mijn overgrootvader, klein begonnen is. Hij was een kleermaker die samen met zijn vader al in 1912 op het Rokin in Amsterdam een winkel dreef, waar hij tenten verkocht die hij zelf naaide. Inmiddels bestaat het bedrijf uit 4.000 vierkante meter winkelruimte met 25 personeelsleden.

Met een compagnon heb ik het bedrijf overgenomen. We zijn samen aandeelhouder, maar hij heeft zijn eigen werk en is verder niet actief in deze onderneming.

De bank deed niet moeilijk over de financiering, want dit is een goed bedrijf. Door wat ik achterstallig onderhoud op allerlei terreinen noem, ging het de laatste jaren wat minder. Maar onze naam is sterk en we richten ons op dat waar we goed in zijn. Niet stunten met prijzen, maar hoogwaardige kwaliteit leveren. Zorgen voor deskundig winkelpersoneel, mensen die weten waarover ze praten en klantgericht zijn.

Het liefst zou ik ook winkels openen in Rotterdam en Eindhoven. Mijn dochters zijn nog enthousiaster dan ik. Die proberen hun moeder zo ver te krijgen dat we deze zomer gaan kamperen.”

Wilma van Hoeflaken

    • Wilma van Hoeflaken