Koreaans protest tegen vlees uit VS

Koreaans protest tegen vlees uit VS Seoul, 7 Juni. Honderdduizenden Zuid-Koreanen gingen gisteren de straat op in de hoofdstad Seoul om te protesteren tegen de import van vlees uit de Verenigde Staten. De demonstranten raakten in gevecht met de politie toen ze oprukten naar de presidentiële ambtwoning. De Koreanen zijn woedend over de import van het vlees omdat zij vrezen dat dit besmet kan zijn met de gekkekoeienziekte BSE. De import heeft een politieke crisis veroorzaakt in het land. De demonstranten eisten gisteren het aftreden van president Lee Myung-Bak. De import moest worden hervat omdat de VS alleen dan een handelsverdrag met Zuid-Korea in werking laat treden. Foto AFP South Korean protesters push against a police bus during a rally against US beef imports in Seoul on June 7, 2008. All the top aides of South Korean President Lee Myung-Bak have offered to resign to shoulder the blame for a political crisis over US beef imports, the president's office said. Myung-Bak's dilemma is that he needs to resume US beef imports to clear the way for Washington to ratify a broader free trade agreement with South Korea. AFP PHOTO / KIM JAE-HWAN AFP