Kiezen voor niks

In zijn column ‘Kiezen voor niks’ (3 mei) citeert Leo Prick de onderwijswethouder van Utrecht: ‘In 2006 presteerden vier van de zes Utrechtse vmbo’s zwak. Ik verwacht dat het in 2007 vijf van de zeven is ...’

In het citaat staat verder dat er ‘straks geen vmbo meer over is’. Gelukkig kan de wat minder wiskundig onderlegde lezer hieruit afleiden dat 5/7 groter is dan 4/6. De wat meer kritische lezer wordt geconfronteerd met het probleem hoe je kunt aantonen dat 5/7 groter is dan 4/6.

Hierbij een oproep aan de lezer om een (wie weet unieke) strategie naar deze krant te sturen.

De wat meer geïnteresseerde lezer stelt zich natuurlijk de vraag of het verschil tussen 4/6 en 5/7 zodanig groot is, dat je je zorgen moet gaan maken.

Tja, deze krant houdt je wel scherp!

    • Dan van de Poll Docent Wiskunde