iPod van Kees ’t Hart

Kees 't HART ,auteur. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Den Haag, 17 februari 2006 Mentzel, Vincent

Nee, een iPod heeft schrijver/dichter Kees ’t Hart niet, maar wel gedownloade hits op 80 cd’s gebrand voor in de auto. Zijn top 3:

3. ‘This melody’ van Julien Clerc. ‘This melody is for you and me.’ Tekst waar ik lang over kan peinzen, hij is op hetzelfde niveau als de zin: ‘Wie dit leest is gek.’ Objecttaal en metataal vallen samen. Waanzinnig jaloers op die prachtige kop van Clerc. Uitzinnig sentimenteel en toch mooi.’

2. ‘In my room’ van the Beach Boys. ‘Ken ik niet uit mijn hoofd, verbijsterend liedje. De strandjongens zingen een loflied op hun jongenskamer, waar ze veilig zijn voor de boze buitenwereld en niet gestoord kunnen worden. Metafoor van schrijverschap natuurlijk. Zeer fraaie samenzang. Soms denk ik dat ik net zo mooi zing.’

1. ‘Kronenburg Park’ van Frank Boeijen. ‘Ken ik uit mijn hoofd, zing ik altijd helemaal mee: ‘ik weet niet wat je zover heeft gebracht’, ‘de autolichten beschijnen je lichaam’. Ik ken het Kronenburg Park goed, woonde van mijn 8ste tot 22ste in Nijmegen. Totale melancholie als ik het lied hoor. Boeijen moet hiervoor de Nobelprijs krijgen.’

tekst Paul Steenhuis

    • Paul Steenhuis