Gefrituurde garnalen met asperges en gember

Ingrediënten (voorgerecht voor twee personen)

Voor de siroop: pot wildfond (ongeveer 400 ml), sap van een halve limoen, 20 gram suiker, een overlangs doorgesneden stengel citroengras, 6 plakjes verse gember, snufje zout.

Voor de gefrituurde garnalen: zes grote, ongekookte garnalen (gamba’s, diepvries), 50 gram bloem voor tempurabeslag (supermarkt of Japanse winkel), frituurolie, 50 gram bloem, 150 gram witte en/of groene asperges.

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de siroop in een sauspan en laat ze op een laag vuur langzaam inkoken tot siroopdikte. Zorg dat de siroop niet te heftig kookt, anders karameliseert de suiker en dat komt de smaak niet ten goede. Verwijder de plakjes gember en het citroengras. Ontdoe de ontdooide garnalen van hun schaal, maar laat het staartje zitten. Snijd met een scherp mes de rugzijde een stukje in en verwijder het maagdarmkanaal. Maak het tempurabeslag volgens de instructie op de verpakking. Haal de garnalen door de bloem en daarna door het tempurabeslag. Gaar ze in de frituurolie op 180 graden goudbruin. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd de asperges in stukjes van een centimeter. Kook, of beter, stoom ze beetgaar. Verdeel de stukjes asperges over voorverwarmde borden. Leg de gefrituurde garnalen er bovenop en schenk de siroop er rondom.