Film van de dag

Film van de dag No Way Out. Dat niet alle remakes per definitie slechter zijn dan het origineel bewijst deze herverfilming van de fijne film noir The Big Clock (John Farrow, 1947), waarin Charles Laughton en Ray Milland de hoofdrollen speelden. Minister van Defensie Brice (Gene Hackman) vermoordt per ongeluk zijn minnares, gespeeld door Sean Young. Om een schandaal te voorkomen huurt hij marineofficier Farrell (Kevin Costner) in om de moordenaar te vinden, niet wetend dat Farrell ook een affaire met haar had. Het Pentagon probeert Farrell als fall guy te gebruiken en hem de schuld van de moord in de schoenen te schuiven. No Way Out is een spannende thriller met nachtmerrieachtige kwaliteiten. Is er een weg uit de leugens en het net dat steeds strakker rond Farrell wordt getrokken? De claustrofobie wordt versterkt doordat de camera de vertrekken van het ministerie van Defensie niet verlaat. (Roger Donaldson, 1987, VS), RTL 7, 20.15-22.25u.André Waardenburg Kevin Costner en Sean Young in de spannende thriller No way out. RTL 7, 20.15-22.25u. No Way Out Year: 1987 Director: Roger Donaldson Kevin Costner Sean Young Based upon Kenneth Fearing's book PHOTOS12

No Way Out. Dat niet alle remakes per definitie slechter zijn dan het origineel bewijst deze herverfilming van de fijne film noir The Big Clock (John Farrow, 1947), waarin Charles Laughton en Ray Milland de hoofdrollen speelden. Minister van Defensie Brice (Gene Hackman) vermoordt per ongeluk zijn minnares, gespeeld door Sean Young. Om een schandaal te voorkomen huurt hij marineofficier Farrell (Kevin Costner) in om de moordenaar te vinden, niet wetend dat Farrell ook een affaire met haar had. Het Pentagon probeert Farrell als fall guy te gebruiken en hem de schuld van de moord in de schoenen te schuiven. No Way Out is een spannende thriller met nachtmerrieachtige kwaliteiten. Is er een weg uit de leugens en het net dat steeds strakker rond Farrell wordt getrokken? De claustrofobie wordt versterkt doordat de camera de vertrekken van het ministerie van Defensie niet verlaat. (Roger Donaldson, 1987, VS), RTL 7, 20.15-22.25u.André Waardenburg

    • André Waardenburg