Film van de dag

Timothy Spall is de vader – taxichauffeur – van het trieste Londense gezin in de film All or nothing. (België 2, 20.55-23.00u.) All Or Nothing Year: 2002 Director: Mike Leigh Timothy Spall PHOTOS12

All or Nothing. Deze film van de Brit Mike Leigh speelt zich, zoals bij Leigh gebruikelijk is, af in een gezin waarin weinig geld verdiend wordt. Vader (Timothy Spall) is taxichauffeur, moeder (Lesley Manville) is caissière, dochter maakt schoon in een bejaardentehuis, zoon is werkloos. All or Nothing gaat over het vreugdeloze leven van het gezin Bassett, hun vrienden, collega’s en buren. Leigh concentreert zich in het bijzonder op de relatie tussen de kassavrouw en haar man, wiens onvrede over het leven steeds meer een barrière tussen hen vormt; bovendien houdt ze niet meer echt van hem, merkt ze meer en meer. Met een treurige Londense ‘housing estate’ als achtergrond graaft Leigh diep in hun levens, met personages die zich slecht kunnen uiten, lijden onder armoede en hun frustraties alleen nog maar opkroppen, totdat er zelfs geen plaats meer voor dromen is.(Mike Leigh, 2002, GB), België 2, 20.55-23.00u.

    • André Waardenburg