Duel met Italië van Oranje komt voor Van Persie te vroeg

De kans is klein dat Robin van Persie de eerste wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal op het Europees kampioenschap in het basisteam zal starten. Bondscoach Marco van Basten denkt dat het duel met wereldkampioen Italië maandag nog te vroeg komt voor de aanvaller van Arsenal. Van Persie testte zichzelf donderdag voor het eerst in een partijtje, nadat hij tot dan toe uit vrees voor overbelasting apart van de selectie had getraind. Van Basten, gisteren zichtbaar geïrriteerd over de opgeklopte berichtgeving over een lichte blessure van Wesley Sneijder: ”Van Persie maakt stappen vooruit die we van dag tot dag bekijken. Hij voetbalt zoals altijd veel op intuïtie. Maar op conditioneel vlak moet hij nog een inhaalslag maken en daarvoor heeft hij meer tijd nodig dan de periode die rest tot maandag.”