De geheime titel

Op het boek hiernaast ziet u twaalf Nederlandse literaire titels meer of minder cryptisch uitgebeeld. De achternamen van hun auteurs kunnen na elkaar worden ingevuld in de strook tekens die linksboven begint, anderhalf keer om het boek loopt en rechtsonder naast het boek eindigt. De eerste auteursnaam begint bij het pijltje, de laatste eindigt bij het eindpunt, verder moet u zelf zien uit te vinden waar de ene naam eindigt en de volgende begint. Elk teken staat voor een bepaalde letter – aan u de taak uit te puzzelen welk teken met welke letter correspondeert.

Heeft u het geheimschrift ontcijferd, dan bent u in staat de tekens op het boek te lezen, althans, als u het witte driehoekje weet te duiden...

Welke letter is het witte driehoekje, wat is de titel van het boek en door wie is het geschreven?

Voor wie kans wil maken op een boekenbon: bij uw inzending graag ook de twaalf uitgebeelde titels vermelden.

Oplossing Two of a kind:In volgorde van invullen: plusminus, boterham, straalkachel, fado, zo naar de, maken de, Gistermorgen, bestede, kan ’t eeuwen, valkuil, slaapmiddel, dodelijk, finest, eenendertigen pesten, lafhartig, Jongkind, kroeskop, basalt, klaarover, zebrapad, leun, pikkies.

Winnaars:

M. Verbeek (Wijk bij Duurstede), P. Gerritsen (Valburg), L. Ketelaar (Soest)

Oplossing De geheime titel:

Deze wordt gepubliceerd in M van 5 juli. U kunt uw oplossing sturen naar: NRC Handelsblad, redactie M, postbus 8987, 3009 TH Rotterdam, o.v.v. ‘De geheime titel’ of per e-mail naar mspelen@nrc.nl.Uw inzending dient uiterlijk 12 juni 12.00 uur binnen te zijn.

Jelmer Steenhuis & Anne Nederkoorn