Chilisaus waar geen pit in zit

Chilisaus van Calvé beeld Bart Nieuwenhuijs Nieuwenhuijs, Bart
Chilisaus waar geen pit in zit

Twee rode Spaanse pepers, een Anaheim chilipeper (of is het een groene puntpaprika?), drie kleine rode pepertjes, laurierblad en zwarte peperkorrels sieren het flesje ‘pittig gekruide’ chilisaus van Calvé. Logisch toch, ware het niet dat het etiket meldt dat niet alle afbeeldingen ‘ingrediënten van dit product’ weergeven.

Er zit nochtans genoeg in om wel af te beelden; tomaat, paprika, ui en zelfs cayennepeper, maar bijvoorbeeld ook azijn, suiker, glucosesiroop, gemodificeerd maïszetmeel en conserveermiddel E200. Toegegeven, het ziet er minder aantrekkelijk uit.

Voor een pittig gekruide chilisaus smaakt Calvé’s creatie buitengewoon mild. Het is eerder een zachtzoete paprikasaus die best wat pit zou kunnen gebruiken. Maar ja, de pepers staan óp het flesje en zitten er niet ín.

    • Joep Habets