Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Warmer

Warme lucht uit Oost-Europa trekt langzaam naar het westen en weet uiteindelijk grote delen van het land te veroveren. Daarbij breekt de zon steeds vaker door en het blijft dit weekend op de meeste plaatsen droog. Vanavond en vannacht kan vooral in het zuidwesten van het land nog een enkel buitje vallen. Elders is het droog en komen brede opklaringen voor. Met weinig wind vormt zich nevel en lokaal mist. De temperatuur komt net voor zonsopkomst op minimaal 12 tot 14 graden uit. Morgen drijven nog altijd uitgestrekte wolkenvelden over grote delen van Zeeland en het westen van Brabant. Regen lijkt er niet meer uit te vallen. Elders breekt de zon goed door, al komt er vanuit Duitsland wel af en toe wat bewolking binnen. In de middag is het vervolgens wisselend bewolkt, want ook in Zeeland begint de bewolking te breken. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig. Met 22 tot 26 graden is het een warme junidag. Langs de kust steekt ’s middags een wind van zee op en daar wordt het dan ook niet warmer dan 18 tot 21 graden. Zondag begint met wolkenvelden, maar in de middag is er wederom veel ruimte voor de zon. Met een aanlandige wind wordt het 18 tot 20 graden op de stranden en 25 of 26 graden langs de oostgrens. Begin volgende week trekt de noordwestenwind aan en daardoor komt de temperatuur op maximaal 18 graden uit. De zon gaat veelal schuil achter bewolking en er volgen enkele buien.