Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

Vervuild met algenschuim

Vervuild met algenschuim Hefei, 6 juni. Boeren scheppen algenschuim uit het water, dat wordt veroorzaakt door vervuiling op het Chaohu-meer in de Chineseprovincie Anhui, nabij de stad Hefei. Voor dit werk dragen de boeren geen beschermende kleding. Algenschuim komt vaak voor op Chinese zoetwatermeren.Ongezuiverd afvalwater met een hoge concentratie stikstof, dat vooral voorkomt in schoonmaakmiddelen en kunstmest, is meestal deoorzaak. Meer dan 70 procent van de rivieren in China en 90 procentvan het grondwater is met deze middelen verontreinigd. Foto AFP Chinese farmers begin the clean up of the Chaohu lake, scooping up a pollution-linked algae bloom in Hefei, eastern China's Anhui province on June 5, 2008. Algae blooms are common on many Chinese freshwater lakes and are chiefly caused by untreated sewage containing high concentrations of nitrogen, a main ingredient in detergents and fertilisers, as more than 70 percent of China's waterways and 90 percent of its underground water have been contaminated by pollution. CHINA OUT GETTY OUT AFP PHOTO Watervervuiling
Vervuild met algenschuim Hefei, 6 juni. Boeren scheppen algenschuim uit het water, dat wordt veroorzaakt door vervuiling op het Chaohu-meer in de Chineseprovincie Anhui, nabij de stad Hefei. Voor dit werk dragen de boeren geen beschermende kleding. Algenschuim komt vaak voor op Chinese zoetwatermeren.Ongezuiverd afvalwater met een hoge concentratie stikstof, dat vooral voorkomt in schoonmaakmiddelen en kunstmest, is meestal deoorzaak. Meer dan 70 procent van de rivieren in China en 90 procentvan het grondwater is met deze middelen verontreinigd. Foto AFP Chinese farmers begin the clean up of the Chaohu lake, scooping up a pollution-linked algae bloom in Hefei, eastern China's Anhui province on June 5, 2008. Algae blooms are common on many Chinese freshwater lakes and are chiefly caused by untreated sewage containing high concentrations of nitrogen, a main ingredient in detergents and fertilisers, as more than 70 percent of China's waterways and 90 percent of its underground water have been contaminated by pollution. CHINA OUT GETTY OUT AFP PHOTO Watervervuiling AFP