Verenigde Staten

Verenigde Staten New York De meeste New Yorkers kennen de beeldhouwer Tom Otterness van zijn miniatuurpoppen in een van de drukste metrostations van de stad. Otterness’ cartooneske bronzen personages zitten op bankjes op de perrons, kruipen onder toegangspoortjes door en versieren de trappen. Otterness’ kunst is ook – gratis – te zien in Battery Park City, een woonwijk tussen ground zero en de Hudson River. Otterness geeft op 8 juni om 2 uur ’s middags een toelichting. Het maakt deel uit van het elke zomer terugkerende ‘River to River’-festival. River Terrace, Rockefeller Park, Battery Park City, New York. Inl +1-212-267 9700 & rivertorivernyc.com Extra: Buitenland In de zomermaanden een extra pagina selectie in het buitenland: cartooneske poppen in New Yorkse parken en metro. 18 huifkar met os

New York

De meeste New Yorkers kennen de beeldhouwer Tom Otterness van zijn miniatuurpoppen in een van de drukste metrostations van de stad. Otterness’ cartooneske bronzen personages zitten op bankjes op de perrons, kruipen onder toegangspoortjes door en versieren de trappen. Otterness’ kunst is ook – gratis – te zien in Battery Park City, een woonwijk tussen ground zero en de Hudson River. Otterness geeft op 8 juni om 2 uur ’s middags een toelichting. Het maakt deel uit van het elke zomer terugkerende ‘River to River’-festival.

River Terrace, Rockefeller Park, Battery Park City, New York. Inl +1-212-267 9700 & rivertorivernyc.com

New York

Terwijl drommen bezoekers opstomen naar de twintig sculpturen van Henry Moore in de New York Botancial Garden, is het er ook ‘Rose Month’. Met ruim vijfduizend rozenstruiken van ruim veertienhonderd variëteiten heeft de Botanical Garden een van Amerika’s indrukwekkendste rozencollecties. In het weekend zijn om 1 en 3 uur ’s middags zogeheten Garden Guides beschikbaar, die een rondleiding door de Cranford Rose Garden verzorgen. Elke woensdagavond is er op het terrein een ‘farmers market’ met groenten en fruit van nabijgelegen boerderijen. De tuin is met de trein vanaf Grand Central in Manhattan in 20 minuten te bereiken.

Botanical Garden, Bronx River Parkway bij Fordham Road, Bronx. Inl +1-718-817 8700 of nybg.org

En verder

Tai chi in Bryant Park, tussen de wolkenkrabbers van Midtown Manhattan. Zelfde dag ook yoga. 42 Street & 6th Avenue. bryantpark.org; Upper East Side; Beeldhouwer Jeff Koons exposeert op het dakterras van het Metropolitan Museum of Art. T/m 26 okt, metmuseum.org; Stuyvesant Town. Elke zo t/m nov ‘Greenmarket’ tussen de woontorens van Stuyvesant Town, stuytown.com

Buitenlandselecties van Jan Robert, Hadewych Bouvard, Femke van Iperen, Anneriek de Jong, Freek Staps, Bas Mesters.