Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Drugs

Stings zeventienjarige spruit

Je zeventienjarige dochter zien thuiskomen met Pete Doherty. Het moet een nachtmerrie zijn voor iedere vader. Zelfs al is de vader in kwestie een wereldberoemd muzikant met een voorliefde voor cannabis. Ook Sting kan geen prettig gevoel hebben gehad toen zijn zeventienjarige spruit Coco afgelopen week om twee uur ’s nachts met grootgebruiker Doherty op het podium van een Londense jazzclub stond. Helemaal omdat de rocker verklaarde dat hij haar niet alleen als zangeres, maar ook als meisje wel zag zitten.

Er waren maar tien toeschouwers aanwezig, dus is de kans dat de The Police-voorman het live zag, klein. Maar het filmpje dat een van de aanwezigen maakte, heeft hij intussen waarschijnlijk wel gezien. En misschien zelfs wel voor een gedeelte laten verwijderen. Want wie nu zoekt op Doherty en Coco bij YouTube, krijgt een filmpje van drie minuten en negentien seconden waarin zij slechts één onverstaanbare zin zingt om hem vervolgens met wat knullig getik op de bekkens te begeleiden bij een gitaarsolo. Het liedje dat aanvankelijk volledig online stond, is verdwenen. Misschien maar beter ook, want zoals één YouTube-bezoeker al opmerkt, leek Stings dochter niet geheel nuchter. En die ene zin die ze zingt, klinkt weinig zuiver.

Dat het meisje wel degelijk wat van haar vaders muzikaliteit heeft meegekregen, blijkt uit de drie liedjes die op de My Space-pagina van haar band I Blame Coco staan. Behalve talent en zijn voorliefde voor reggae heeft Coco zijn stem geërfd. Dit, in combinatie met de hardnekkige geruchten dat ze recent een platendeal bij Island heeft getekend, belooft stiekem toch wat voor de toekomst.

www.myspace.com/iblamecoco