Selectie Kinderen

Rotterdam

Je loopt op straat, je ziet van alles om je heen gebeuren. Je hersenen komen in actie door alles wat je ziet. Geef je gedachten woorden en er rolt een gedicht uit. Tijdens Poetry International is er ook een kinderprogramma: Dichter op straat, waar kinderen kunnen luisteren naar echte dichters. Maar misschien willen ze zelf ook een gedicht maken. Dat kan want er is muziek en dans en dan komen de woorden vanzelf. Dichters die meedoen zijn Peter van Lier uit Nederland, Miriam Van hee uit België en Gerdur Kristný uit IJsland. Poetry International voor kinderen van 8 tot 12 jaar op zo 8 juni 15u, ma 9 juni 12u Kleine Zaal Schouwburg Rotterdam. Het programma duurt ruim een uur. Poetry vindt dat kinderen (en begeleiding) zelf mogen bepalen wat zij het programma waard vonden. Daarom mag iedereen na afloop een zelf gekozen bedrag betalen. Res nootenboom@poetry.nl.

’t Zand

Woensdagmiddag 11 juni vanaf 14u zijn alle kinderen van 6-12 jaar met hun oppas (opa, oma, tante, neef, nicht of gewoon hun vader en moeder) van harte welkom bij de bijna 400 jaar oude Eendenkooi van Landschap Noord-Holland in ’t Zand. Daar wordt verteld wat een kooiker doet en hoe het hondje daarmee helpt. Kinderen krijgen een rondleiding en mogen in de vogelhut de staleenden bekijken. Aanmelden is noodzakelijk bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland 0251-362762. Toegang kinderen €1,50, volw €3,50. De Eendenkooi ligt aan de Korte Bosweg 47 iets ten noordoosten van het dorpje ’t Zand. Inl www.landschapnoordholland.nl.

Amsterdam

Beeldend kunstenaar Eli Content beschilderde de oostelijke muur van het Kindermuseum in het Joods Historisch Museum met Hebreeuwse letters en maakte levensbomen van glas in de ramen. Zondag 8 juni van 14u30 tot 16u maken kinderen van 6 t/m 12 jaar in het atelier samen met Eli Content grote poppen van afvalkarton. Deelname € 5. Res 020-5310327

Ook kunnen kinderen nog t/m 8 juni de stripspeurtocht Superhelden en sjlemielen maken in het Joods Historisch Museum, Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam.

Rotterdam

Elke eerste zaterdag van de maand is er van 15-16u een speciaal kunst- en speeluurtje voor kinderen van 3 en 4 jaar oud en hun ouders in Museum Boijmans Van Beuningen met spelletjes, verhalen, dans en muziek. Za 7 juni van 15-16u in Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark, Rotterdam. Deelname €2,50 per kind, ouders betalen alleen de toegang tot het museum. Res verplicht educatie@boijmans.nl of 010-4419471.

Oostkapelle

Wie zin heeft om lekker langs het strand te jutten kan 8 juni van 11-13u mee met de jutter. Eerst wordt er bij het grote zee-aquarium in het Museum voor Natuur en Landschap Terra Maris over de zee verteld. Daarna gaat iedereen met de jutter mee op zoek naar schelpen, doorboorde veenbrokken, eikapsels van de wulk en wat nog meer op het strand ligt. Kosten €3 p.p. Aanmelden 0118-582620. Terra Maris, Duinvlietweg 6, Oostkapelle. Inl www.terramaris.nl

Maastricht

Natuurmonumenten organiseert dit weekend op de Sint Pietersberg sprookjesachtige avonden met geluidskunst en performances. Wandelend naar Hoeve Lichtenberg zijn er musici, perfomers en klankinstallaties met onder meer het Ensemble Klang en Kristel Boekhorst. Entree is € 12, leden van Natuurmonumenten betalen € 10. Verzamel- en startplaats is de parkeerplaats op het plateau, aan het einde van de Luikerweg, Maastricht om 20u30 uur. Res www.introinsitu.nl of 043-3250511. Neem stevige schoenen mee. Honden mogen helaas niet mee.