Selectie Diversen

Den Haag

Ihkv de tentoonstelling De Gebroeders Oyens: Schilderstweeling’ organiseert het Gemeentemuseum Den Haag op 7 juni een dag die geheel in het teken van tweelingen zal staan. Op het programma staat onder meer een optreden van een jonge gitaarspelende tweeling, gratis rondleidingen over de tentoonstelling en een lezing van prof. Dorret Boomsma, hoogleraar Biologische Psychologie aan de Vrije Universiteit, die onderzoek doet naar tweelingen.

Gemeentemuseum Den Haag. Res voor de lezing via 070 - 3381111 & info@gemeentemuseum.nl

Haarlem

Op 8 juni (15u) houdt cultuursocioloog Willem de Koster een lezing over de cartoons van Gummbah. Zondag 8 juni is de laatste dag van de tentoonstelling Ongeldige Seks in De Hallen Haarlem, en valt ook in het weekend van de Stripdagen Haarlem, het tweejaarlijks festival rond het beeldverhaal.

Frans Hals Museum, Haarlem. Res: 023-5115840. Inl: www.dehallenhaarlem.nl

Rotterdam

Ihkv haar 120-jarig bestaan in Nederland organiseert de Alliance Française op 7 juni (15-16u30) een openbaar debat in Rotterdam over cultuurverschillen tussen Nederlanders en Fransen. Insteek vormt de overnamegolf die al enige jaren ook door Franse bedrijven in Nederland valt te bespeuren, maar ook zaken als de eenzijdige liefde van Nederlanders voor Frankrijk en de omgang met nationale eer. Sociëteit van de Koninklijke Roei-en Zeilvereeniging ‘De Maas’, Veerdam 1, Rotterdam. Aanmelden: rotterdam@alliance-francaise.nl

Maassluis

Tot en met 14 september is er in Maassluis een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Maassluis. Bekend en onbekend Zeven eeuwen Maassluis, toont oude en nieuwe werken van Maassluise kunstenaars.

Gemeentemuseum Maassluis, Zuiddijk 16, Maassluis. Di t/m zo 14-17u. Inl 010-5913813 & www.maassluismuseum.nl

Utrecht

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht beschikt over twee locaties, Fort Hoofddijk op de Uithof en het Von Gimborn Arboretum in Doorn. De botanische tuin besteedt aandacht aan dieren en planten en in het arboretum kunnen bezoekers rustig wandelen en alle bijzondere bomen bewonderen. Fort Hoofddijk Budapestlaan 17, De Uithof, Utrecht. Von Gimborn Arboretum, Velperengh 13, Doorn. Inl 030-2531890 & www.botanischetuinen.uu.nl

Wageningen

In het Belmonte Arboretum van de Universiteit van Wageningen wordt op 7 juni de tentoonstelling Exoten Beelden op de Berg 2008 officieel geopend. De (buiten-)beelden moeten een kruisbestuiving tussen kunst en cultuur tot stand brengen. In het arboretum staan veel exoten, uit het buitenland afkomstige bomen die hier een plaats zoeken tussen inheemse flora en fauna. Tijdens de kunstmanifestatie wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd rondom het thema.

Belmonte Arboretum, Gen Foulkesweg 94, Wageningen. di t/m zo 11-17u. Vr -21u. Inl www.therest.nl.

Rotterdam voor jongeren

Simplye the Best heet de nieuwe budgetgids van Rotterdam 2008/2009. Waar zijn goedkope slaapplekken voor jongeren, waar kun je lekker feesten? Hoe kan je een fiets huren of gratis je rugzak opbergen. De gids heeft een oplage van 22.000 exemplaren en is te krijgen bij de Centrale Bibiotheek, Stayokay etc.

Apeldoorn