Selectie Buiten

Den Haag

Toneelgroep De Appel houdt het 08 Festival; een uitwisseling met Zuid-Afrikaanse theatermakers. Voor het festival worden in korte tijd drie voorstellingen gemaakt met Appelacteurs en studenten van de Nederlandse (Amsterdam, Arnhem en Maastricht) en Zuid-Afrikaanse (Kaapstad en Johannesburg) toneelscholen. Het festival beoogt een uitwisseling te zijn, maar vooral ook een samenwerking tussen verschillende culturen. 7-14 juni Appeltheater, Duinstraat 6, Den Haag. Inl: 070-3502200 & www.toneelgroepdeappel.nl

Rotterdam

Vanaf 8 juni vindt voor de 9e keer het kleinschalig zomerfestival ZomerZondagen plaats in Het Park onder de Euromast. Zes zondagen lang vrolijke muziek uit alle windstreken, openluchttheater, familievoorstellingen en Groen Doen activiteiten ihkv het Groenjaar Rotterdam. Op 8, 15, 22 en 29 juni, 6 en 13 juli, 14-17u. Gratis toegankelijk. Inl: www.zomerzondagen.nl

Arnhem

Op 7 juni (12-24u) vindt de vijfde editie van het Free Your Mind Festival plaats in Arnhem. Internationale headliners als Goose, Josh Wink, DJ Sneak, Dennis Ferrer en Derrick May worden afgewisseld met nationale acts als Miss Djax, Benny Rodrigues, Roog, Speedy J, Steve Rachmad, Erick E en Joost van Bellen.Zaterdag 7 juni, 12u-24u. Arnhem-Centre (Stadsblokken). Kaarten/inl: www.freeyourmindfestival.nl

Delft

Theaterfestival Mooi Weer Spelen op 6, 7 en 8 juni, bestaat voornamelijk uit gratis voorstellingen. Naast straattheater is er ook een aantal voorstellingen waarvoor betaald moet worden. De prijzen variëren van 3 tot 10 euro. Gedurende het festival zijn er talrijke optredens van binnen- en buitenlandse artiesten. Er worden theatervoorstellingen verzorgd, animaties, mimevoorstellingen, een apart kinderprogramma en nog veel meer. Locatie: Delftse binnenstad en Lijm en Cultuur, Rotterdamseweg 270, Delft. Inl: 06 – 43560641 & www.mooiweerspelen.nl

Muiden

In de gracht rond het Muiderslot is iedere zondagmiddag in de maanden juni, juli en augustus de watertheatervoorstelling ’t Muyder-Spoockje. De voorstelling vertelt het verhaal van de vlucht van drost Gerard Bicker (1622-1666), rijke Amsterdamse burgemeesterszoon, uit het Muiderslot. In de expositieruimte van het kasteel is een kleine tentoonstelling ingericht over Bicker met als hoogtepunt een replica van het beroemde schilderij de dikke Bicker uit de eregalerij van het Rijksmuseum. In juni, juli en augustus (m.u.v. 6 juli en 3 aug.) om 13u, 14u30 en 16u en speciale avondvoorstellingen in de tuin van het Rijksmuseum: vr 18 juli en 24 juli 19u en 20u. Inl www.muiderslot.nl

Kraggenburg

Op en rond het Vogeleiland in het Zwarte Meer nestelen veel vogels, waaronder enkele stootvogels/roofvogels. Haviken, buizerds en sperwers voelen zich er thuis. Ieder heeft zo z’n eigen jachttechniek. Woensdag 11 juni is er een vaar-wandelexcursie van Natuurmonumenten naar het eiland. De excursieboot vertrekt om 8u vanaf de steiger bij de Kadoelerbrug, Kadoelerweg, Kraggenburg. Duur drie en een half uur. Res 0527-246644 en www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname leden Natuurmonumenten € 8, niet-leden € 12.

Oostvoorne

De Stichting Het Zuid Hollands Landschap organiseert 7 juni 14u een twee uur durende voorjaarsexcursie door de Duinen van Oostvoorne. De planten in de vochtige duinvalleien staan nu in volle glorie te bloeien en ook op de droge zandhellingen proberen de planten onder de extreme omstandigheden te overleven. Vooraf aanmelden is verplicht: www.zuidhollandslandschap.nl of 010-27222 22.