Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Kranten

Samenwerking Gooi- en Eemlander met huis-aan-huisbladen

Rotterdam. Het regionale dagblad De Gooi- en Eemlander gaat vanaf 2009 samenwerken met huis-aan-huisbladen uit de regio. Het dagblad is eigendom van HDC Media, dochterbedrijf van de Telegraaf Media Groep. De krachtenbundeling houdt in de eerste plaats in dat nieuws met elkaar wordt gedeeld, daarnaast wordt de advertentieverkoop onder één gezamenlijke regie gebracht en worden wijzigingen aangebracht in de formule. Komend najaar wordt bekend wat voor gevolgen de samenwerking heeft voor de kranten en het personeel. Frank Volmer, directeur Print van Telegraaf Media Nederland: ”We kijken naar de huidige structuur van subregionale edities en bijvoorbeeld naar het formaat. Ook het moment waarop de krant op de mat valt wordt onderzocht.”