Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Politiek

Rook

Rook Volovshchina. Het Wit-Russische leger houdt ieder jaar zware, lichamelijke testen in Volovschina, 25 kilometer ten westen van de hoofdstad Minsk. De militairen die de testen goed doorstaan, verdienen de rode baret en worden lid van een speciale eenheid. Rook maakt sommige testonderdelen extra zwaar voor de deelnemers. Foto AFP/Viktor Drachev Belarus Interior Ministry troops walk through high water during rigorous physical examinations for the "Madder Beret" outside Minsk in Volovshchina on June 5, 2008. Troops who pass the examinations receive a burgundy colored Madder Beret and become members of the special forces. AFP PHOTO/VIKTOR DRACHEV
Rook Volovshchina. Het Wit-Russische leger houdt ieder jaar zware, lichamelijke testen in Volovschina, 25 kilometer ten westen van de hoofdstad Minsk. De militairen die de testen goed doorstaan, verdienen de rode baret en worden lid van een speciale eenheid. Rook maakt sommige testonderdelen extra zwaar voor de deelnemers. Foto AFP/Viktor Drachev Belarus Interior Ministry troops walk through high water during rigorous physical examinations for the "Madder Beret" outside Minsk in Volovshchina on June 5, 2008. Troops who pass the examinations receive a burgundy colored Madder Beret and become members of the special forces. AFP PHOTO/VIKTOR DRACHEV AFP

Het Wit-Russische leger houdt ieder jaar zware, lichamelijke testen in Volovschina, 25 kilometer ten westen van de hoofdstad Minsk. De militairen die de testen goed doorstaan, verdienen de rode baret en worden lid van een speciale eenheid. Rook maakt sommige testonderdelen extra zwaar voor de deelnemers.