Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Jazz

Radio Voorkeur

Desmet live. O.m. een gesprek met Pieter van Wissing, archivaris bij het Gelders Archief en eindredacteur van de bundel Stookschriften, over pers en politiek tussen 1780 en 1800. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Gesprek met filmcriticus (NRC Handelsblad) Hans Beerekamp en filmwetenschapper Patricia Pisters en regisseur Martin Koolhoven over de Hitchcock-klassieker North By Northwest. Radio 6, 20.02-20.50u.

jazz@VPRO. Jazz in Duketown: Mona Lisa Overdrive, het groove-kwartet van bassist Stefan Lievestro. Radio 6, 22.02-0.00u.

Legendarisch live. Registratie van het concert van bluesgitarist Gary Moore, oprichter van de Ierse rockband Skid Row, in het Hammersmith Odeon in Londen in 1987. Met o.m. de nummers Out in the fields en Empty rooms. Radio 2, 23.05-0.00u.

Casa Luna. Klaas Drupsteen praat met dichter en schrijver Willem van Toorn over het poëziefestival Poetry International, dat zaterdag in Rotterdam begint. Van Toorn houdt daar een literair pleidooi voor een visie op onvervangbaar landschap. Radio 1, 0.02-0.45u.