Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Wielrennen

Rabo en Rasmussen staan nog lijnrecht tegenover elkaar

Utrecht. De Deense wielrenner Michael Rasmussen heeft gisteren voor de rechtbank in Utrecht verklaard dat hij tijdens de Tour de France van 2007 ten onrechte is ontslagen door de Rabobank Wielerploegen. Hij eist een schadevergoeding van 5,5 miljoen euro. Rasmussen werd in de gele trui uit de Tour gezet door toenmalig Rabodirecteur Theo de Rooij, toen bleek dat hij in juni in Italië was gezien, terwijl hij aan de internationale wielerunie UCI had doorgegeven in Mexico te zijn. Daardoor ontliep hij dopingcontroles. De Deen, nog altijd zonder ploeg en in afwachting van een eventuele schorsing door de UCI, erkende gisteren dat hij had gelogen over zijn verblijfplaats. Maar volgens hem waren ploegleiding en enkele collega`s daarvan op de hoogte. Advocaat Harro Knijff sprak dat namens Rabobank tegen en hield vol dat Rasmussen terecht is ontslagen.