Polderislam. Rad voor ogen.

Goedemorgen Gerrit,

Wat is er zo goed aan?

Het is klam in huis, alsof de spoken hun ectoplasma hebben achtergelaten. Het miezert in mijn aderen en in mijn hoofd zijn de gorgelstemmen wel verstomd, maar gedaanteloze geluiden zijn nu ijle schimmen geworden die een pantomime in de mot opvoeren.

Ah! De waanzin klopt weer aan. Of toch…?

De waarheid is, Gerrit (bear with me), dat het – wat dat ook moge zijn – chaotisch is en niet slechts in mijn gemoed. Nietig voel ik mij ondanks het razen van mijn woede.

Gr-r-r – there go, my heart’s abhorrence!

Hoe futiel en ontoereikend kan de taal soms zijn: trouweloze geliefde.

We hadden het over het leven als sensatie. Roes. En pijn, voegde jij toe. Een neuroloog schreef dat lachen en geluk aangeleerd zijn, opgewekt, induced states, waaruit volgt dat pijn dat niet is. En woede, zeg ik. Laatst kreeg ik een vraag: ‘Wat vertelt de wereld u?’

‘Dat zij mij met rust moet laten’, tikte ik op Caps Lock drukkend in. Typografie die de machteloosheid van woorden moet maskeren. Niet dat ik een kluizenaar ben, de wereld is er om vis in te bewaren, geen zand adem ik in, en onverschillig ben ik niet, cyclonen en tyfoons raken mij ook, wie schuimbekken en sterven voor een godheid doen de wereldbevolking goed, wie boeken verbrandt heeft zijn menselijkheid al verbrand, geen dood is uiteindelijk van grotere betekenis dan mijn eigen dood.

De wereld? Beginnen we gewoon bij Nederland! Een cartoonist uit huis gerukt, een bekeerde moslim, een spotprent op zich, had aanstoot genomen aan bepaalde spotprenten – een moslim die aanstoot neemt: dat is tegenwoordig een pleonasme. Of bouwvakkers in de bloedhitte hun korte broeken wilden verwisselen voor lange, want islamitische omwonenden stoorden zich aan het naakt (lach maar!), zoals zij zich zouden storen aan figuratief naakt op schilderijen in een gemeentehuis. Enige voorbereiding op hun elysische hoeri’s zou toch aanbevelenswaardig zijn, vraag je je af, anders lopen deze goedgelovigen nog kans zich in het hiernamaals (of is de ziel naakt?) een impotentie te schrikken, zoals John Ruskin overkwam op zijn huwelijksnacht, bij de ontdekking dat een vrouw van vlees en bloed pubishaar heeft , anders dan een naakte van olieverf op canvas. Maar de alwijze Allah heeft daar iets op bedacht: de mohammedaan kan die hoeri’s vormen zoals hij wil. Scheermesjes en siliconen overbodig; liposuctie eveneens. Dit verzin ik niet. Zei ik dat ik waanzinnig ben?

Een man die wordt verzocht een andere plaats te zoeken in het vliegtuig, want zijn Turkse buurvrouw wil niet naast een exemplaar van zijn kunne zitten. En het KLM-personeel brengt begrip op. Waarom haar niet op de vleugel gezet, tussen de gremlins waar ze thuis hoort?

Zoals de moslims het woord allochtoon hebben bezet, zo bezet de islam de openbare orde, de vrije principes. Vier nieuwe moskeeën worden gebouwd – om de jeugd op het goede pad te brengen. Behoud van muzel-identiteit en integratie. Polderislam. Rad voor ogen. Baard ontmoet eierdop.

Sorry voor de chaos. Het is de woede. Ik heb ooit gezegd dat de islam het slechtste is wat Nederland is overkomen. Ik denk dat de islam hier gewoon vruchtbare grond heeft gevonden en gewillige, onderkruiperige hoveniers.

Gr-r-r – there go, my heart’s abhorrence!

Nu rest slechts walging.

Geef mij een borrel – of een strop.

Tot kalmerens, Hafid

    • Hafid Bouazza