Peuters binnen na beschieting

Kinderdagverblijf Kameleon in Nijmegen houdt de kinderen vandaag en maandag uit veiligheidsoverwegingen binnen. Twee peuters raakten de afgelopen dagen lichtgewond door beschietingen. Een rechercheteam van de politie onderzoekt de zaak en heeft diverse mensen gehoord. Rond het dagverblijf wordt extra gesurveilleerd.

De zegsman van de politie zegt dat nog niet duidelijk is in welke hoek de daders moeten worden gezocht. Hij zegt dat het „gelet op de aard van de kleine projectielen die werden gebruikt, niet waarschijnlijk is dat een buks of een luchtdrukpistool is gebruikt”. Het zou kunnen gaan om een katapult.

In de Kameleon en de naastgelegen peuterspeelzaal ’t Snuffeltje worden dagelijks zo’n zestig kinderen opgevangen. In het gebouw komen ook nog eens 55 kinderen tussen vier en twaalf jaar voor buitenschoolse opvang. „Tot nader order geldt dat niemand buiten mag spelen”, zegt Helma Verbeet van de Kameleon. „Net als de ouders hoop ik op een snelle ontknoping.”

Vorige week woensdag raakte een bijna tweejarige peuter licht gewond aan het hoofd door een metalen kogeltje. Begin deze week ontdekten ouders van een anderhalf jaar oude peuter thuis een wondje in de knieholte van hun kind.