Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Overige films

Flight of the Phoenix (John Moore, 2004, VS). Armzalige remake van gelijknamige actiefilm uit 1965, over een in de Gobi-woestijn gestrand vliegtuig. RTL 4, 20.30-22.40u.

Dark Blue (Ron Shelton, 2002, VS). Onbesuisd geëngageerde politiefilm over corruptie bij het politiekorps van Los Angeles. Moreel vacuüm van vuilbekkende en racistische sergeant Kurt Russell wordt geplaatst tegen de achtergrond van de juryberaadslagingen in de zaak tegen de vier politiemannen die Rodney King doodschopten. RTL 7, 20.30-22.40u.

* The Client (Joel Schumacher, 1994, VS). Solide publieksthriller naar bestseller van John Grisham. Advocate Susan Sarandon ontfermt zich over belaagd schoffie dat tegen de maffia zou kunnen getuigen. SBS 6, 20.30-22.50u.

* Notting Hill (Roger Mitchell, 1999, Engeland/VS). Romantische komedie met schaamteloos sprookjesgegeven: krijgen onhandige Londense boekverkoper Hugh Grant en Amerikaanse filmster Julia Roberts elkaar? Net 5, 20.30-22.55u.

* Jurassic Park (Steven Spielberg, 1993, VS). Dankzij animatie- en computertechnieken tot leven gewekte dinosauriërs stelen de show in weergaloos en zeer succesvol griezelavontuur over uit de hand gelopen genetisch gemanipuleerde fauna uit de prehistorie in een pretpark. Op scenario en spelregie zou je van alles kunnen aanmerken. België 1, 20.40-22.45u.

The Sixth Sense (M. Night Shyamalan, 1999, VS). Bruce Willis probeert als kinderpsychiater hulp te bieden aan jochie (Joel Osment) dat belaagd wordt door de geesten van overledenen. Briljante psychologische thriller, waarover zo weinig mogelijk verklapt mag worden. Net 5, 22.55-1.00u.