Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Verkeer en infrastructuur

Onrust in Kamer door Brits onderzoek naar ov-chipkaart

Den Haag. In de Tweede Kamer is onrust ontstaan over een onderzoek dat Britse onderzoekers hebben gedaan naar de Nederlandse ov-chipkaart. Verschillende parlementariërs vrezen dat het eindadvies van de Britten om politieke redenen is aangepast. De Britse onderzoekers presenteerden vorige maand een contra-expertise van een TNO-onderzoek en onderschreven de conclusie dat de ov-chipkaart onveilig is, maar niet terstond hoeft te worden vervangen. In een eerdere versie van het rapport adviseerden de onderzoekers juist wél met de kaart te stoppen. Volgens een woordvoerder van staatssecretaris Huizinga (Verkeer en Waterstaat, CU) is er ”absoluut niet” met de conclusies gemanipuleerd. Het Rotterdamse college en vervoersbedrijf RET hebben gisteren laten weten nog steeds snel de strippenkaart te willen afschaffen in de metro, ondanks alle kritiek op de ov-chipkaart. Aanvankelijk zou de strippenkaart per 1 oktober 2007 al uit de Rotterdamse metro verdwijnen.

Lees meer over de ov-chipkaart: nrc.nl/chipkaart