Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Morrissey

Morrissey BRIEVEN Kees de Roder In de recensie van de CD Exotic creatures of the deep van de Sparks schrijft Jan Vollaard over ‘hun oude fanclubvoorzitter Morrissey’. Morrissey is echter nooit fanclubvoorzitter van de Sparks geweest, wel was hij president van de fanclub van de New York Dolls. Morrissey is overigens wel een groot fan van de Sparks. Zo schreef hij in juni 1974 een brief naar de NME met de strekking dat hij zojuist het album van het jaar heeft gekocht: het album Kimono my house van de Sparks. En in 2004 liet Morrissey de Sparks optreden op het door hemzelf samengestelde Meltdown-festival. Rijsenhout cd pop Sparks: Exotic Creatures Of The Deep ****
Morrissey BRIEVEN Kees de Roder In de recensie van de CD Exotic creatures of the deep van de Sparks schrijft Jan Vollaard over ‘hun oude fanclubvoorzitter Morrissey’. Morrissey is echter nooit fanclubvoorzitter van de Sparks geweest, wel was hij president van de fanclub van de New York Dolls. Morrissey is overigens wel een groot fan van de Sparks. Zo schreef hij in juni 1974 een brief naar de NME met de strekking dat hij zojuist het album van het jaar heeft gekocht: het album Kimono my house van de Sparks. En in 2004 liet Morrissey de Sparks optreden op het door hemzelf samengestelde Meltdown-festival. Rijsenhout cd pop Sparks: Exotic Creatures Of The Deep ****

In de recensie van de CD Exotic creatures of the deep van de Sparks schrijft Jan Vollaard over ‘hun oude fanclubvoorzitter Morrissey’. Morrissey is echter nooit fanclubvoorzitter van de Sparks geweest, wel was hij president van de fanclub van de New York Dolls.

Morrissey is overigens wel een groot fan van de Sparks. Zo schreef hij in juni 1974 een brief naar de NME met de strekking dat hij zojuist het album van het jaar heeft gekocht: het album Kimono my house van de Sparks.

En in 2004 liet Morrissey de Sparks optreden op het door hemzelf samengestelde Meltdown-festival.

Rijsenhout