La Léon

La Léon Filmhuizen La Léon, de leeuw, is de naam van de veerboot die dagelijks over de Parana vaart, een rivier in het geïsoleerde noordoosten van Argentinië. De debuterende Argentijnse regisseur Santiago Otheguy (1973) richt stil en met poëtisch-wetenschappelijk observatie vermogen zijn camera op het water en op veerman Turu, een houtkapper die worstelt met zijn machismo, zeker als een van zijn collega’s homoseksueel blijkt te zijn. In: Rialto, Amsterdam; Filmhuis Den Haag; Lantaren/Venster, Rotterdam; daarna roulement.

Filmhuizen

La Léon, de leeuw, is de naam van de veerboot die dagelijks over de Parana vaart, een rivier in het geïsoleerde noordoosten van Argentinië. De debuterende Argentijnse regisseur Santiago Otheguy (1973) richt stil en met poëtisch-wetenschappelijk observatie vermogen zijn camera op het water en op veerman Turu, een houtkapper die worstelt met zijn machismo, zeker als een van zijn collega’s homoseksueel blijkt te zijn.

In: Rialto, Amsterdam; Filmhuis Den Haag; Lantaren/Venster, Rotterdam; daarna roulement.