Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Entertainment

Komiek opgepakt om hulpverlening Birma

Rangoon. Een beroemde Birmese komiek is gearresteerd vanwege een poging om hulpgoederen te brengen naar de slachtoffers van cycloon Nargis. De familie van Maung Thura, die beter bekend is onder de naam Zarganar, zei dat de politie zijn woning in de hoofdstad Rangoon heeft doorzocht en hem heeft gearresteerd. Hij was net teruggekomen uit de getroffen rivierdelta Irrawaddy, waar hij slachtoffers van de cycloon hulpgoederen had gebracht. Zarganar had eerder deze week interviews aan verschillende internationale media gegeven waarin hij kritiek uitte op de hulpverlening van de junta. Het regime is ook fel bekritiseerd omdat het de internationale hulpverlening belemmert. Zarganar is bekend om zijn satirische kijk op de junta en is eerder opgepakt.