Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

Gesprek met Staples

De Nederlandse handelaar in in kantoorartikelen Corporate Express heeft zijn Amerikaanse rivaal Staples uitgenodigd om te komen praten over het overnamebod van de Amerikanen. Dat heeft Coporate Express gisteren bekengemaakt.

Het is de eerste keer dat Corporate Express Staples uitnodigt voor een serieus gesprek over het overnamebod. Corporate Express heeft tot nu toe alle biedingen van de Amerikaanse concurrent afgewezen. Het eerste bod kwam in februari en bedroeg 7,25 per aandeel. Daarna werd het bod verhoogd tot 8 euro. Afgelopen dinsdag werd het bod nogmaals verhoogd tot 9,15 per aandeel. Daarmee wordt Corporate Express gewaardeerd op 1,8 miljard euro.

De laatste verhoging van Staples was een reactie op de voorgenomen fusie van Corporate Express met de Franse branchegenoot Lyreco. Corporate Express maakte twee weken geleden bekend dat ze het Franse bedrijf voor 1,73 miljard euro wilden kopen. Daarmee hoopte ze uit handen te blijven van de Amerikanen.

Staples wil Corporate Express alleen overnemen als de fusie met Lyreco niet doorgaat, liet topman Ron Sargent eerder weten. De combinatie Corporate Express-Lyreco zou te groot en te duur worden voor Staples om over te nemen.