Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Taal

Fenna Scheltinga (12) hield vorige week een motivatiegesprek.

Fenna Scheltinga Foto Flip Franssen Nederland, Nijmegen, 2-6-2008 Fenna Scheltinga, gaat naar de middelbare school. Foto: Flip Franssen Klas 8
Fenna Scheltinga Foto Flip Franssen Nederland, Nijmegen, 2-6-2008 Fenna Scheltinga, gaat naar de middelbare school. Foto: Flip Franssen Klas 8 Franssen, Flip

„Ik heb de Drempeltest gedaan. Dat is een soort Citotoets, alleen je krijgt geen punten, zoals 550, maar bijvoorbeeld voor taal ben je dan havo en rekenen vwo. Dat is prettig. Ik zou niet weten wat 510 is, maar van vwo weet ik dat wel. Na de zomer ga ik naar Montessoricollege De Kwakkenberg. Vorige week was ik er voor een motivatiegesprek, of ik wel vwo+ aankan. De plus staat voor 5 dagen in 4 dagen doen. Er waren twee mensen in een kamer. Ze vroegen waarom ik versneld wil leren en waarom ik twee talen koos, Spaans en Cambridge Engels – dat is wat ze in Cambridge spreken denk ik. Ik antwoordde dat ik gewoon niet kon kiezen. Ze vroegen ook of ik populair ben. Dat vond ik best raar. Misschien is het om klassen samen te stellen. Ik zei van niet. Dat is ook echt zo. Ik heb wel een hartsvriendin, Jola, maar die zit in een andere klas. Na mij moest mijn moeder met ze praten. Ik ging toen op mijn nieuwe schoolplein lopen, kijken hoe dat er uit ziet.” (JB)

Wil jij ook eens in klas 8 staan? E-mail kinderpagina@nrc.nl