Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Sport

een weekeinde vol sport

EK voetbal, Ned. 1, zat en zon 17.25 u en 20.25 uur

Nog maar één nachtje slapen! En dan begint het Europees kampioenschap. Vanaf morgen is het voetbal, voetbal, voetbal op Nederland 1. Op die zender zijn alle wedstrijden te zien, natuurlijk met voor- en nabeschouwing, analisten, een dagelijks journaal en een praatprogramma. Het EK Journaal is van 20.00-20.20 uur. Om 22.45 uur praat Jack van Gelder in Château de Duillier met zijn gasten over het toernooi in Studio Sportzomer – morgen met Danny Blind en Yvonne Jaspers, zondag met Mario Been en Sven Kramer. Om 18.00 uur trappen Tsjechië en gastland Zwitserland af voor het eerste EK-duel. De andere drie wedstrijden dit weekeinde zijn: in groep A Portugal - Turkije (zat 20.45 u), en zondag in groep B Oostenrijk - Kroatië (18.00 u) en Duitsland - Polen (20.45u).

Roland Garros, Ned. 1, zat 15.00 uur, zon 14.50 uur

Zal Roger Federer dan eindelijk zijn ontbrekende grandslamtitel winnen? Of wordt het weer Rafael Nadal? Vandaag eerst de halve finales, zondag de eindstrijd. Wie er morgen in de vrouwenfinale staan is al wel bekend: Dinara Safina neemt het op tegen Ana Ivanovic. Ook live op Eurosport.

Wielrennen, Dauphiné Libéré, Eurosport, zon 18.45 uur

Terwijl de ASO en de UCI weer eens onenigheid hebben, beginnen de renners aan de voorbereiding van de belangrijkste wielerwedstrijd van het seizoen, de Tour de France. Een aantal doet dat vanaf zondag in de Dauphiné Libéré in Frankrijk.

Roeien, Holland Beker Regatta, zat en zon, www.hollandbeker.nl

Op de Bosbaan in Amsterdam strijden nationale en internationale roeiers om de Koninklijke Holland Beker Regatta. Voor de grote boten zijn ook nationale titels te winnen. Opvallend is dat ook de Holland 8 en de Holland 4 aan de start zullen verschijnen. Het deelnemersveld in de hoofdnummers, de dames- en de herenskiff, is sterk bezet. Bij de herenskiff zal Sjoerd Hamburger, die namens Nederland in de eenzitter naar Peking gaat, het opnemen tegen regerend wereldkampioen Mahe Drysdale, voormalig Holland Bekerwinnaars Lassi Karonen en Tim Maeyens en oud-wereldkampioen Marcel Hacker.

Het deelnemersveld kun je vinden via nrcnext.nl/links

Formule 1, GP van Canada, RTL 7, zon 18.55 uur

Met het verdwijnen van de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Indianapolis, is de GP van Canada de enige overgebleven race in Noord-Amerika. Op het circuit in Montreal is er altijd spektakel. Vorig jaar nog knalde de Pool Robert Kubica er van de baan. De BMW-rijder steekt in topvorm, zoals hij demonstreerde met een tweede plaats in Monaco. Hij lijkt klaar voor zijn eerste zege.