Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Celtics in finale op voorsprong

Celtics in finale op voorsprong BOSTON, 6 juni. BOSTON, 6 juni. Boston Celtics heeft een voorsprong genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De Celtics, kampioen van de Eastern Conference, wonnen de eerste wedstrijd in de best-of-sevenserie met 98-88 van Los Angeles Lakers. Kevin Garnett maakte 24 punten voor de ploeg uit Boston. De andere ster van de thuisploeg, Paul Pierce, moest in het derde kwart naar de kant met een knieblessure. „Ik schrok toen ik hem zag liggen op de vloer”, aldus trainer Doc Rivers. Pierce werd langs de kant behandeld en maakte nog geen twee minuten later zijn rentree in het veld. De dertigjarige Amerikaan leidde zijn ploeg vervolgens met negentien punten naar de winst. (AFP) Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers shoots a free throw in Game One of the 2008 NBA Finals against the Boston Celtics on June 5, 2008 at TD Banknorth Garden in Boston, Massachusetts. The Celtics beat the Lakers 98-88 to open the National Basketball Association Finals. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Celtics in finale op voorsprong BOSTON, 6 juni. BOSTON, 6 juni. Boston Celtics heeft een voorsprong genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De Celtics, kampioen van de Eastern Conference, wonnen de eerste wedstrijd in de best-of-sevenserie met 98-88 van Los Angeles Lakers. Kevin Garnett maakte 24 punten voor de ploeg uit Boston. De andere ster van de thuisploeg, Paul Pierce, moest in het derde kwart naar de kant met een knieblessure. „Ik schrok toen ik hem zag liggen op de vloer”, aldus trainer Doc Rivers. Pierce werd langs de kant behandeld en maakte nog geen twee minuten later zijn rentree in het veld. De dertigjarige Amerikaan leidde zijn ploeg vervolgens met negentien punten naar de winst. (AFP) Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers shoots a free throw in Game One of the 2008 NBA Finals against the Boston Celtics on June 5, 2008 at TD Banknorth Garden in Boston, Massachusetts. The Celtics beat the Lakers 98-88 to open the National Basketball Association Finals. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP