Ter Horst: veel te veel fietsdiefstal

Iedere minuut wordt er in Nederland 1,3 fiets gestolen. Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) wil daar wat aan doen. Gisteren gaf ze in Utrecht het startsein voor een landelijke actie tegen fietsdiefstal. De boodschap: noteer het framenummer, doe aangifte, en koop geen gestolen fiets. En zorg voor preventie. Volgens Ter Horst zijn minimaal twee sloten nodig, want fietsen met een enkel slot vormen een te gemakkelijke prooi. Ieder jaar worden circa 700.000 fietsen gestolen. Slechts 100.000 eigenaren doen aangifte. Er worden wekelijks 1.000 fietsen teruggevonden zonder dat de eigenaren zich hebben gemeld. De politie heeft begin dit jaar een landelijk register fietsdiefstal geïntroduceerd waarin alle aangiftes staan. In 2010 moeten 100.000 fietsen minder worden gestolen.

Lees meer over gestolen fietsen op: www.fietsdiefstal.nl