Spaanse hockeysters ook positief na de contra-expertise

MADRID. Twee Spaanse hockeysters blijven onder dopingverdenking. De Internationale Hockey Federatie (IHF) maakte gisteren bekend dat de contra-expertise bij de twee niet genoemde speelsters opnieuw positief is uitgevallen. Het tweetal werd tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in april, waar Spanje de finale won van gastland Azerbeidzjan, betrapt op het gebruik van verboden prestatie bevorderende middelen. Met de toernooiwinst plaatste Spanje zich voor de Olympische Spelen in Peking. De twee speelsters moeten zich nu verantwoorden voor een strafcommissie van de IHF. Volgens de regels van de hockeyfederatie wordt een land gediskwalificeerd als er meer dan een speler positief wordt bevonden. Mocht dat Spanje overkomen, dan gaat Azerbeidzjan naar Peking.