Radio Voorkeur

Desmet live. Voetbalkenner en columnist Henk Spaan, oprichter van het voetbaltijdschrift Hard Gras en samensteller van de lijst van honderd beste Nederlandse voetballers, brengt de luisteraars cultureel in de stemming voor de komende voetbalkampioenschappen. Want voetbal is niet alleen oorlog maar ook poëzie. Verder o.m. een discussie over de problematisering en de aanpak van huiselijk geweld tussen hoogleraar Huiselijk geweld Renée Römkens (Universiteit van Tilburg) en Mariet Molenaar, projectleider huiselijk en eergeweld bij de politie Amsterdam Amstelland. Wat is de rol van de overheid. Moet zij achter de voordeur ingrijpen of gaat de bemoeienis te ver? Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Gesprek met Nico Dijkshoorn, columnist bij de Volkskrant, televisierecensent bij De Pers en tekstschrijver voor Draadstaal en Dit was het Nieuws. Met o.a. een vooruitblik op het EK voetbal. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met scheikundige en filosoof André Klukhuhn. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Journalist en programmamaker Frits Barend, o.a. over voetbal. Radio 1, 0.02-0.45u.