Oppositieleider Zimbabwe vrij

De Zimbabweaanse oppositieleider Morgan Tsvangirai is gistermiddag gearresteerd door de politie. Gisteravond werd hij weer vrijgelaten. Op 27 juni vindt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen plaats, MDC partijleider Tsvangirai neemt het dan op tegen president Mugabe. In de aanloop naar de verkiezingen zijn eerder enkele oppositieleden aangehouden op beschuldiging van activiteiten die de openbare orde ondermijnen. Volgens partijwoordvoerder Nelson Chamisa werd Tsvangirai en diens entourage bij een wegblokkade gestopt door de politie en meegenomen naar een politiebureau ten zuidwesten van Harare. MDC claimt dat 58 aanhangers zijn gedood door regeringsgetrouwe milities. Mugabe staat onder toenemende internationale druk om de presidentsverkiezingen eerlijk te laten verlopen. Amerika veroordeelde de arrestatie van Tsvangirai ten zeerste en liet weten dat hij ongedeerd moest worden vrijgelaten. (Reuters)